Ontwikkelingen rondom Covid-19 (Coronavirus)

 

De ontwikkelingen

Ook wij volgen alle ontwikkelingen rondom het corona virus en nemen het zeer serieus. Onze praktijk voldoet aan de richtlijnen van het RIVM en de beroepsvereniging. Wij zijn geopend, zij het aangepast aan de omstandigheden.

Wij zullen nog meer aandacht besteden aan de hygiëne. Hierdoor schudden wij voorlopig geen handen in de praktijk en is er tevens voor u desinfectie aanwezig. Wij zullen de richtlijnen van het RIVM blijven volgen en we hopen dat onze patiënten dit met ons doen.

Het Covid-19-virus in het kort

Het virus verspreidt zich vooral via hoest- en niesdruppeltjes die kort in de lucht hangen. Iemand kan gemiddeld twee à drie anderen besmetten, maar dit cijfer daalt echt door voorzorgsmaatregelen. Verreweg de meesten hebben (lichte) griepachtige klachten.

Mocht u zelf klachten ondervinden, zoals koorts, hoesten, benauwdheid, keelpijn of (lichte) verkoudheidsklachten of in een risicogebied bent geweest of bij iemand die het corona virus heeft, dan verzoeken wij u gelieve niet naar de praktijk te komen en dit telefonisch aan ons te melden.

Deze voorzorgen nemen wij ter bescherming van andere cliënten en ons team.

Indien u vragen heeft, stel ze dan gerust.

 

C.M.A.A. Leenen-Van Eeuwijk

www.leenenhuidtherapie.nl

0492-554222

 

 

"Cosmetische laserbehandelingen door goed opgeleide professionals"

 

Uit onderzoek naar de toepassing van lasers van het RIVM (2015), is gebleken dat voor het juist en veilig uitvoeren van cosmetische behandelingen professionals nodig zijn die kennis en ervaring met laserapparatuur en bijbehorende behandelingen hebben. 

Bij laserbehandelingen kan onder andere gedacht worden aan definitief ontharen, het verminderen van lijntjes en vaat-en pigmentproblematiek.

Bij ondeskundig gebruik kunnen ernstige complicaties optreden zoals langdurige pigmentveranderingen en verbranding van de huid. Voor meer informatie over eventuele complicaties kunt u de aflevering van Radar bekijken, genaamd Brandworden na Ontharingsbehandeling IPL met huidtherapeut Jantine van 't Klooster.  

Het is de bedoeling van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om bovenstaande behandelingen onder de wet BIG (wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) te laten vallen. Dit zou ertoe leiden dat deze behandelingen alleen door beroepsbeoefenaren uitgevoerd mogen worden die daartoe wettelijk bevoegd zijn, zoals huidtherapeuten en artsen. 

Klik hier voor het originele artikel van het RIVM en hier voor het volledige rapport.

Voor meer informatie, of het inplannen van een intake gesprek van een laserbehandeling kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met een van onze BIG-geregistreerde huidtherapeuten.

 

Telefoon: 0492-554222
Mail: info@leenenhuidtherapie.nl