"Cosmetische laserbehandelingen door goed opgeleide professionals"

Uit onderzoek naar de toepassing van lasers van het RIVM (2015), is gebleken dat voor het juist en veilig uitvoeren van cosmetische behandelingen professionals nodig zijn die kennis en ervaring met laserapparatuur en bijbehorende behandelingen hebben. 

Bij laserbehandelingen kan onder andere gedacht worden aan definitief ontharen, het verminderen van lijntjes en vaat-en pigmentproblematiek.

Bij ondeskundig gebruik kunnen ernstige complicaties optreden zoals langdurige pigmentveranderingen en verbranding van de huid. Voor meer informatie over eventuele complicaties kunt u de aflevering van Radar bekijken, genaamd Brandworden na Ontharingsbehandeling IPL met huidtherapeut Jantine van 't Klooster.  

Het is de bedoeling van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om bovenstaande behandelingen onder de wet BIG (wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) te laten vallen. Dit zou ertoe leiden dat deze behandelingen alleen door beroepsbeoefenaren uitgevoerd mogen worden die daartoe wettelijk bevoegd zijn, zoals huidtherapeuten en artsen. 

Klik hier voor het originele artikel van het RIVM en hier voor het volledige rapport.

Voor meer informatie, of het inplannen van een intake gesprek van een laserbehandeling kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met een van onze BIG-geregistreerde huidtherapeuten.

Telefoon: 0492-554222
Mail: info@leenenhuidtherapie.nl